banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 25 speeldagen

de Keek op de Reeks na 25 speeldagen

16/03/2020

Nu de rangschikking na diverse stormen en de afgewerkte inhaalwedstrijden eindelijk weer een glashelder beeld schenkt, bereikte ons donderdag alweer een nieuwe (zij het van een andere aard) storm (zie Coronavirus legt ook amateurvoetbal lam). Dus geen 26ste speeldag maar jullie hadden wel nog de Keek op de Reeks na 25 speeldagen (vorig weekend) tegoed.

 

Met het oog op de Titel   

 

SC Oostrozebeke verschalkte zaterdag 7 maart reeds in de vooravond Jong Vijve en kwam zo virtueel vice-leider op 7 punten van leider SV Ingelmunster die echter nog diezelfde avond het 3de gerangschikte FC Marke versloeg (zie wedstrijdverslag). Toen bleek dat Racing Waregem B (2de) een verrassende en forse nederlaag leed tegen Hulste Sportief (0-4) rekende men in Ingelmunster al snel even uit dat hun voorsprong, onafhankelijk van de resultaten op zondag, al minstens 10 punten bedroeg. Toen Rekkem Sport op zondag ook nog eens verloor op het veld van SV Anzegem (Emile Vandenameele deed Rekkem de das om in de 90ste minuut!) deed SV Ingelmunster dus een gouden zaak met het oog op de titel. Met nog 5 wedstrijden te gaan dienen ze bij Ingelmunster nog minstens 6 punten te pakken.

 

Nek aan nek race

 

Voor de topschutter van de Reeks lijkt het een strijd te worden tussen Pieter-Jan De Backere (SV Ingelmunster), Hannes Van Wynsberghe (WS Bellegem) en Preben Toye (Rekkem Sport). Preben Toye trof vorige week nog 3x raak en Pieter-Jan De Backere (SV Ingelmunster) en Hannes Van Wynsberghe (WS Bellegem) houden gelijke tred (elk 2 doelpunten op de 25ste speeldag).

 

Ook Kevin Delaval & Alex Laevens van OG Stasegem houden een nek aan nek race: beiden pakten tegen Jong Helkijn hun 7de geel van het seizoen.

 

Geen oog voor hattrick

 

Als je de uitslag WS Desselgem 6 – 0 Wikings Kortrijk ziet dan denk je meteen aan “Voor een hattrick moet je bij Wikings Kortrijk zijn!” Invaller (!) Maxime André Devogel van WS Desselgem kon geschiedenis schrijven toen WS Desselgem in minuut 44 een strafschop kreeg. Maxime André had immers toen al 2 maal gescoord (33’ & 37’) en had zo maar de kans om de enige supersub te worden die 3x kon scoren na een invalbeurt en de op één na snelste hattrick van de competitie op zijn naam kon schrijven. Helaas mocht kapitein Stijn D’Hoop (die toen immers ook al gescoord had) de penalty omzetten. Al kan dit evengoed allemaal complete fictie zijn gebaseerd op fout cijfermateriaal (hoe kun je anders verklaren dat hij scoort in minuut 33 & 37 en mag invallen in minuut 66!) wat het idee van het inzetten van een Secretary Assistant Referee alleen maar kracht bij zet.

 

Supersub van de Reeks

 

Ondanks de twijfel rond Maxime André Devogel en 22 speelminuten voor Stone Niyrenda (Rekkem Sport) was Valentin Vandendriessche (Jong Helkijn) de enige speler die met zekerheid kon scoren na invallen. Stone Niyrenda kon de voorbije 4 weken (na evenveel invalbeurten) niet meer scoren en heeft ondertussen gemiddeld al 96 minuten nodig om te scoren.

 

Virussen

 

Wees meteen wakker …” verspreidde zich verder tot in Waregem waar de bezoekers uit Hulste via Kenneth Vandeputte al na 1 minuut konden scoren. De Rassing kwam dit vroege doelpunt niet meer te boven en verloor 0-4.

 

Het Corona-virus is echter serieuzere kost en met het oog op de wereldwijde gezondheidszorg tonen we begrip voor de beslissingen van de overheidsinstanties. Voorlopig dus ook geen provinciaal voetbal, noch jeugdvoetbal en dit ondertussen tot en met 3 april.

 

What’s next?

 

Mathematisch kon SV Ingelmunster op 21 maart, thuis tegen Hulste Sportief, al kampioen spelen maar dat feestje zal alvast niet doorgaan. Het organisatiecomité van de voetbalbond maakt pas op 27 maart eerstkomend het aangepaste wedstrijdplan bekend en liet weten dat het afwerken van de reguliere competities nog haalbaar zijn.

 

 

 

 

Lees ook: