banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 21 speeldagen

de Keek op de Reeks na 21 speeldagen

05/02/2020

Voor de ogen van +700 toeschouwers (wellicht een record in de provinciale reeksen) kon SV Ingelmunster in de topper tegen het 2de gerangschikte SC Oostrozebeke het laken naar zich toetrekken (zie wedstrijdverslag) en diept het de kloof op hen uit tot 10 punten. Naaste achtervolgers FC Marke en Rekkem Sport wippen dankzij overwinningen op respectievelijk VK Avelgem (0-1) en SC Wielsbeke (0-10) over SC Oostrozebeke en volgen zo op acht punten van leider SV Ingelmunster en dit met nog 9 wedstrijden te gaan.

 

Doelpuntenfestijn

 

En dat het de moeite loont een wedstrijd bij te wonen in 4de provinciale C bewijzen de statistieken. Met 43 doelpunten, of gemiddeld 5,375 doelpunten per wedstrijd, werd op de 21ste speeldag een nieuw record gevestigd. Hierdoor komt het gemiddelde aantal doelpunten in 4de provinciale C  per speeldag op 4,17. Hiermee wringen we ons wereldwijd op de 2de plaats tussen Liechtenstein (4,85) en Andorra (3,96).  

 

Pandoering van de Reeks

 

Veel doelpunten ook in SC Wielsbeke – Rekkem Sport (0-10) waardoor Rekkem Sport zijn eigen record (zie San Marinese-uitslag) tegen Wikings Kortrijk breekt. Rekkem-spits Preben Toye scoorde zelfs 4 keer (maar geen zuivere hattrick) en is hiermee nog maar de 2de speler die hier dit seizoen in slaagt (zie de Keek op de Reeks na 7 speeldagen).

 

Voor een hattrick moet je dan toch weer bij Wikings Kortrijk zijn!

 

Het was alweer 6 speeldagen geleden dat er nog eens een hattrick werd gescoord tegen Wikings Kortrijk maar zondag ll. was het weer zover. Hoewel Wikings Kortrijk via Henri Braet zelf haar eerste hattrick liet optekenen was het langs de zijde van SV Anzegem Angelo Courtens die de stelling “Voor een hattrick moet je bij Wikings Kortrijk zijn” nieuw leven inblies. En dit hadden we eigenlijk kunnen voorspellen: Angelo Courtens had immers ook in de heenwedstrijd Wikings Kortrijk – SV Anzegem 3x gescoord.  

 

Orakel van de Reeks

 

Als de geschiedenis zich in terugwedstrijden blijft herhalen (2) dan wordt Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster aanstaande zaterdag de 7de speler die een hattrick scoort tegen Wikings Kortrijk (1).

 

OG Stasegem-trainer Jörn Christiaens negeerde onze wijze raad van vorige week en bracht Badaoui Yamani Mohammed toch aan de aftrap tegen WS Desselgem en kreeg een droge 4-0 aangesmeerd.

 

We raden Marke-trainer Davy Vercruysse aan minstens te overwegen Frederic Beeuwsaert (mocht hij terug beschikbaar zijn) in de selectie op te nemen. Bij zijn laatste optreden zette Frederic FC Marke immers in de stugge heenwedstrijd op FC Kuurne in de 47ste minuut (1 minuut na invallen) met de 0-1 op weg naar de zege.

 

En tot slot raden we VK Avelgem-trainer Sander Vanterwyngen aan om komende zondag Sybren Rutten terug op te eisen bij de A-ploeg zodat deze zijn exploot van de heenwedstrijd VK Avelgem – Rekkem Sport nog eens kan overdoen.

 

Supersub van de Reeks

 

Aldus kon Badaoui Yamani Mohammed al zeker zijn “stunt” van de heenwedstrijd niet herhalen, stonden Keita Laye van Jong Vijve en Kenzo Vandeputte van Hulste Sportief  (zoals te verwachten na hun invalbeurten van vorige week) aan de aftrap en mocht ook Supersub Elliot Hinnekens van Jong Helkijn meteen starten. Dit ten nadele van Badreddine Ouazat die van de gelegenheid gretig gebruik maakte om zich ook op het lijstje “Supersub van de Reeks” toe te voegen.

 

Jens Vancauwenberghe eigende zich diezelfde eeuwige roem toe nadat hij in de 2de helft mocht invallen en zijn ploeg SV Anzegem in extremis (89’) nog aan een gelijkspel hielp tegen Wikings Kortrijk (5-5).

 

De strafste is echter Stonny Nyirenda (Rekkem Sport) die bij zijn 6de invalbeurt opnieuw kon scoren. De 33-jarige laatkomer (?) scoort zo om de +/- 40 speelminuten wat bijna dubbel zo vaak is dan (voorlopig) topschutter Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster die slechts om de 75 speelminuten scoort.

 

Topschutter van de Reeks

 

Lijstaanvoerder Pieter-Jan Debackere kan ondanks 2 goals enkel 1 doelpuntje uitlopen op Brice Ngah Noah (FC Marke) gezien de overige 5 spitsen uit de top 6 ook minstens 2 maal scoorden. Preben Toye van Rekkem Sport (+4) nadert tot op 3 doelpunten en komt zo ex aequo met Hannes Van Wynsberghe van WS Bellegem (+2) op de 2de plaats. Het blijft m.a.w. spannend.

 

Nieuwe “Andres Escobar van de Reeks”

 

Maarten Verhenne van OG Stasegem zal zich zijn rentree wellicht anders ingebeeld hebben. Maarten was voor het eerste sinds 17 november terug bij de selectie en mocht aan de rust invallen. Met een owngoal in minuut 74 zorgde hij voor een onoverbrugbare achterstand (3-0) en leed OG Stasegem haar 15de verliesbeurt.

 

(1) Kenzo Vandeputte scoort 2de maal na invalbeurt en opnieuw tegen WS Desselgem

(2) Pieter-Jan De Backere scoorde ook in de heenwedstrijd SV Ingelmunster – Wikings Kortrijk een hattrick.

 

 

 

 

Lees ook: