banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 18 speeldagen

de Keek op de Reeks na 18 speeldagen

15/01/2020

Door het verlies van SC Oostrozebeke in eigen huis tegen FC Kuurne en loopt leider SV Ingelmunster, dankzij ruime zege tegen SV Anzegem B, 6 punten uit. Rekkem Sport won met 3-1 van WS Desselgem (komend week-end de tegenstander van SV Ingelmunster) en komt dankzij een beter doelsaldo terug op de 2de stek in de rangschikking. FC Marke tuimelt, na een 2de verlies op rij, naar de 6de plaats.

 

Magere Keek

 

Zonder hattricks, zonder owngoals, ... kunnen we geen nieuwe afleveringen schrijven over onze geliefde rubrieken “Voor een hattrick moet je bij Wikings Kortrijk zijn” en "de Andres Escobar van de Reeks". Het lijkt wel of onze wekelijkse Keek op de Reeks een steeds nadrukkelijkere impact heeft op iedere speeldag. Zo scoorde topschutter Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster, jammergenoeg voor de Reeks “Voor een hattrick moet je bij ...” geen 3 keer, maar slechts 2 keer tegen SV Anzegem en scoort de Andres Escobar van de 14 speeldag aan de lopende band (al 3x) in het verkeerde doel.

 

Stilaan ontwaken

 

De doelpuntenmakers komen stilaan wakker maar met 3 doelpunten meer dan op de vorige speeldag kunnen we nog niet stellen dat de scoringsmachines al op volle toeren draaien. Ondanks 2 doelpunten loopt Pieter-Jan De Backere niet uit op zijn dichtste belager Hannes Van Wynsberghe van WS Bellegem. De killer van Jong Vijve hielp Bellegem aan winst met 2 doelpunten in de laatste 7 minuten (trouwens voor de 2de week op rij dat ie 2 maal kon scoren). Met respectievelijk 20 en 18 doelpunten blijft het dus spannend.

 

Daarnaast konden ook Jordy Bruneel (FC Marke), Rachid Farih (Hulste Sportief), Aurelien Carlier (Rekkem Sport) twee keer scoren.

 

Supersubs

 

Ondanks de invalbeurten van gerenommeerde supersubs Victor Verhaeghe, Loïc Florence Hoste en Frederic Braekeveldt valt er ook in deze rubriek weinig spraakmakend nieuws te rapen. Als er dan ook nog slechts 7 van de tot op heden 28 genomineerde supersubs een invalbeurt krijgen dan wordt onze stelling “Supersubs, een uitstervend ras” kracht bijgezet.

 

Gelukkig gaat het leven voort en kunnen er dit seizoen nieuwe supersubs opstaan (zoals Lennert Vanalderweirelt van VK Avelgem die 5 minuten na zijn invalbeurt kon soren tegen Wikings Kortrijk) of uit de as herrijzen.  

 

Trainers opnieuw in de hoofdrol

 

Na de eerste speler-trainer van vorige week, viel ons de eerste bestraffingen op voor trainers. T1 Rony Goemaere van SV Ingelmunster pakte geel na, volgens de referee, aanhoudend protest bij een afgekeurd doelpunt en T2 Lander Vermeulen van Bellegem kreeg zelfs een rode kaart aangesmeerd.

 

De Reeks van Fibonacci?

 

Samy El Housni van Jong Helkijn verdubbelde zijn aantal gele kaarten met +2 en is enige speler die ieder wedstrijd dat hij geel pakt ook rood pakt (9de en 18de speeldag). Bovendien zou hij op de 27ste speeldag een variant op de rij van Fibonacci kunnen neerzetten: 9, 18, 27. Wordt dus uitkijken.

 

 

 

 

Lees ook: