banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 14 speeldagen

de Keek op de Reeks na 14 speeldagen

03/12/2019

SV Ingelmunster lijdt en leidt!

 

Startup SV Ingelmunster beleefde gouden tijden maar leed zaterdag haar eerste nederlaag van het seizoen. SC Oostrozebeke & Rekkem Sport blijven haasje-over spelen: Oostrozebeke kon niet profiteren (verlies op Hulste Sportief) maar Rekkem Sport wel en komt zo op 4 punten van de leider SV Ingelmunster. Ook FC Marke, Racing Waregem B en WS Bellegem sluipen dichterbij.

 

Voor een hattrick moet je dan toch weer bij Wikings Kortrijk zijn!

 

Als analyst zie je zaterdagavond dat VK Avelgem - SV Anzegem op 3-0 is geëindigd en dan denk je meteen (net als u waarschijnlijk) aan de 5de hattrick tegen SV Anzegem. Dit was echter niet het geval (gelukkig voor SV Anzegem, helaas voor de analyst). Als bij godsgeschenk redde Rekkem Sport deze rubriek met een 4de hattrick tegen Wikings Kortrijk waardoor deze laatsten op gelijke hoogte komen met SV Anzegem! Na Sybren Rutten van VK Avelgem, is Bas Vanderbrugge nog maar de 2de speler die dit seizoen een dubbele hattrick (1) kan scoren in één wedstrijd.

 

Jordy Bruneel van FC Marke verdubbelde dan weer zijn aantal doelpunten dankzij een hattrick tegen Jong Vijve.

 

San Marinese-uitslag (2)

 

Sedert de invoering van de rubriek Pandoering van de reeks wordt er week na week steviger uitgepakt alsof er op het einde van het seizoen een Award voor te winnen is. In de San Marinese-uitslag tussen Rekkem Sport en Wikings Kortrijk (9-0) kon het gouden spitsenduo van Rekkem voor de 2de week op rij niet scoren maar vervijfvoudigde Bas Vanderbrugge zijn aantal doelpunten (+4, waarvan 3 penalty’s). Hiermee komt deze wedstrijd ongetwijfeld in de “Top 10 Biggest Wins in Football History where One Player scores 4 times” en dit net voor de 9-1 van Tottenham Hotspurs vs Wigan Athletic in 2002 waar Ole Gunnar Solskjær ook 4 keer scoorde.

 

Secretary Assistant Referee

 

We houden noodzakelijkerwijs nogmaals een pleidooi voor de SAR! Hoewel ook scheidrechter Henri Vervaeke, die tijdens Rekkem Sport - Wikings Kortrijk 22 keer (of om de 4 minuten) administratief aan de slag moest deze hulp wellicht op prijs zou stellen, kunnen we ons niet inbeelden dat de arbiter van SV Ingelmunster - SC Wielsbeke weigerachtig zou staan tegenover wat assistentie. Ofwel had de man last van optische illusies of zorgde de plotse intrede van koude temperaturen voor een golf aan fata morgana’s (3).  (lees wedstrijdverslag SC Wielsbeke – SV Ingelmunster)

 

Goede raad is goud waard

 

Bij Wielsbeke liep Maxime Fillieux 2x tegen een gele kaart aan in amper 1 minuut voor 2 gelijkaardige (en opeenvolgende) overtredingen. We hopen dat de 19-jarige Maxime hieruit leert dat “een ezel zich geen tweemaal aan dezelfde steen stoot”. Eigenaardig genoeg zagen we bij FC Kuurne dat Sergej Toprek eveneens na 2 gele kaarten het veld moest verlaten nadat zijn ploegmaat Mathieu Vercruysse dit ook al voorhad op de 9de speeldag. Wellicht is Sergej geen jeugdproduct van FC Kuurne (4).

 

De gouden wissels van Pol

 

Na de gouden wissels van Xavier was het de beurt aan Pol (het lijkt wel F.C. De Kampioenen): Tien minuten voor het einde bracht Wielsbeke-trainer Pol Tack, Kjell Deruyter in het veld en nog voor iedereen het goed besefte knalde die de bal al tegen de touwen en bracht zijn ploeg op voorsprong. En als Ingelmunster terug op gelijke hoogte staat, scoort een andere invaller van Wielsbeke, Matisse Vanbosseghem, de winnende treffer.

 

Nog meer Supersubs

 

In deze rubriek is het ook altijd uitkijken naar supersub Elliot Hinnekens van Jong Helkijn. Elliot scoorde opnieuw (dit keer tegen WS Desselgem) maar stond aan de aftrap. Michael Bleuzé van Hulste Sportief en Niels Roelands van Jong Helkijn scoorden wel na invallen maar de strafste deze week was Adrien Carton van Rekkem Sport: het 21-jarige goudhaantje zat voor het eerst deze competitie in de selectie van Rekkem Sport en scoorde al na 2 minuten nadat hij het veld mocht betreden.

 

Bij FC Marke stond Brice Ngah Noah na zijn doelpunt van vorige week terug in de basis en deze keer mocht Angelo Delcroix op de bank starten. Kunnen jullie het al raden? Angelo viel in en zorgde in de 80ste minuut voor de bevrijdende 4-2 tegen Jong Vijve. Wedden dat beiden volgende week aan de aftrap komen?

 

De Andres Escobar van de Reeks

 

Voor trainer Xavier Demuynck van Wikings Kortrijk loopt het niet langer van een "Leie" dakje. Op de 11de speeldag waren zijn wissels nog goud waard, zondag daarentegen ... haalde hij in minuut 75 Nathan Denutte naar de kant na een eerste geel en bracht Philip Van Haverbeke in, die 10 minuten later een owngoal maakt.

 

Xavier moet trouwens een gouden hart hebben: Mathieu Mylle kreeg opnieuw het vertrouwen en mocht deze keer 5 minuten voor affluiten het veld verlaten (2x geel). Komende speeldag zullen we Mathieu zowieso moeten missen. 

 

(1) De term “Double hat-trick” wordt gebruikt in het Australische Cricket

(2) San Marino verloor dit jaar al 2x met 9-0 (08 juni tegen Rusland en 10 oktober tegen België)

(3) fata morgana is een optisch fenomeen dat het resultaat is van temperatuurinversie, een verschijnsel waarbij er grote temperatuurverschillen bestaan tussen verschillende luchtlagen.

(4) Inwoners van Kuurne worden ezels genoemd

 

Zin in een plezante avond vol historische en ludieke voetbalvragen?
Schrijf u snel in voor de unieke Ingelmunsterse voetbalkwis op 17 januari 2020

 

 

 

 

Lees ook: