banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 12 speeldagen

de Keek op de Reeks na 12 speeldagen

19/11/2019

8 wedstrijden en veel gedonder ...

 

Met een droge 0-3 op Hulste Sport en het verlies van SC Oostrozebeke op FC Marke, leidt SV Ingelmunster nu met 6 punten op het 2de gerangschikte Rekkem Sport, die haasje-over doet met SC Oostrozebeke. Het vierde gerangschikte VK Avelgem dondert na verlies tegen FC Kuurne naar plaats 7 en moet nu ook Racing Waregem B, WS Bellegem en FC Marke voor zich dulden.

 

De Andres Escobar van de Reeks

 

Donderen ... zal het ook gedaan hebben in de kleedkamers van Wikings Kortrijk: Mathieu Mylle, die op de 11de speeldag nog niet in de selectie zat, kreeg zaterdag het volste vertrouwen van Wikings-trainer Jan Luts met een basisplaats ... en al na 4 minuten legde Mathieu het leder in het eigen mandje ... . We zijn benieuwd naar de Wikings-selectie van de komende speeldag.

 

De pandoering van de Reeks

 

Als een donderslag bij heldere hemel kreeg SC Oostrozebeke, dat dit seizoen nog niet verloren had, een pak voor de broek van FC Marke (3-0) maar Wikings Kortrijk kreeg een heel pak slaag van Jong Helkijn: nadat Mathieu Mylle met zijn vroege owngoal meteen het pad effende, scoorde Jong Helkijn nog 6 keer. Die 7-1 is tot op heden meteen ook de zwaarste nederlaag van de Reeks. Eigenaardig genoeg slaagde er niemand van Jong Helkijn er in om een hattrick op zijn naam te schrijven, m.a.w. ...

 

Voor een hattrick moet je niet langer bij Wikings Kortrijk zijn!

 

... maar bij SV Anzegem zullen ze op hun donder krijgen! Hannes Van Wynsberghe van WS Bellegem is immers, na Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster en Brice Ngah Noah van FC Marke,  de 3de speler die tegen SV Anzegem 3 maal kan scoren. Met de 9de hattrick van de Reeks klimt Hannes meteen naar de 2de plaats in de topschutterslijst na Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster en voor Preben Toye van Rekkem.

 

Geen één zonder twee

 

Dan toch geen donderpreek voor doelman Dieter Callewaert van SV Ingelmunster! Nadat hij zondag zelf de penaltyfout maakte, stopte hij de strafschop. Hiermee stopt hij dit jaar al voor de 2de keer een penalty en houdt zo het aantal tegendoelpunten van SV Ingelmunster op 7, slechts 1 meer dan Club Brugge die de rangschikking “Minste tegengoals over alle reeksen van het Belgisch voetbal" leidt. (zie https://www.vbal4.be/)

 

En als Robbe Neirynck van WS Desselgem scoort doet hij dat altijd 2 keer! Deze keer zal hij er wel meer van genoten hebben met winst voor zijn ploeg op Jong Vijve want zijn 2 doelpunten van 2 weken geleden op Wikings Kortrijk waren onvoldoende om punten te pakken. 

 

Super supersub

 

Als Elliot Hinnekens van Jong Helkijn mag invallen dan kan je er bijna donder op zeggen dat hij gaat scoren. Elliot Hinnekens slaagde er voor de 2de keer in 2 maal te scoren na een invalbeurt en doet hiermee dus beter van Victor Verhaeghe van SV Ingelmunster. Naar verluidt vreest Liverpool legende David Fairclough nu al voor zijn record. Fairclough scoorde, in 8 seizoenen bij Liverpool, 18 keer na een invalbeurt 😉  Dit wordt misschien wel een vraag op onze unieke SVI-voetbalquiz op 17 januari 2020. Schrijf je nu in!

 

 

 

 

Lees ook