banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Op naar eerste periodetitel

Op naar eerste periodetitel

22/10/2019

Met nog 2 speeldagen voor de boeg heeft SV Ingelmunster de beste kaarten om de eerste periodetitel binnen te halen. Met zo'n tussentijds (eerste) succesje zou SVI meteen zeker zijn van deelname aan de eindronde in 4de provinciale C. 

 

Supersubs 

 

Hoe onvoorspelbaar voetbal kan zijn, konden we op de 8ste speeldag alweer aan de lijve ondervinden. Glenn Vanhollebeke noemde Jong Vijve vooraf in de Krant van West-Vlaanderen nog (we nemen aan voorzichtigheidshalve) een haalbare kaart maar SV Ingelmunster had verdorie een harde kluif aan de ploeg uit Sint-Eloois-Vijve. Slechts in de allerlaatste minuut haalde SVI via supersub Victor Verhaeghe de volle pot binnen. Bij Rekkem Sport (2de gerangschikt) zagen we een gelijkaardig scenario tegen FC Kuurne. De bezoekers uit Kuurne stonden 7 minuten voor het einde nog in het voordeel (2-3) maar dat was buiten een andere supersub gerekend. De ingevallen Loïc Florence Hoste deed zijn naam alle eer aan (afgeleid van Florens = bloeiend) en bracht Rekkem eerst langszij en 1 minuut voor het einde joeg hij de winninggoal tegen de netten.

 

De Andres Escobar van de reeks?

 

Het derde gerangschikte VK Avelgem kon geen verlengstuk breien aan de zege tegen Rekkem. Hoewel ze er op Hulste Sport heel dicht bij waren, nekte een noodlottige owngoal van Robin De Vuyst Avelgem in de 88'. Diezelfde onfortuinlijke Robin De Vuyst had zijn ploeg nochtans eerder in de wedstrijd op voorsprong gebracht. Ook SC Oostrozebeke liet punten tegen rode lantaarn WS Desselgem (2-2).

 

En als het zo goed als onmogelijk is, zegt men "mathematisch ..."

 

Mathematisch komt ook WS Bellegem, na 4-3 winst tegen die andere rode lantaarn SC Wielsbeke, nog in aanmerking voor de periodetitel maar dan moeten zowel SV Ingelmunster als Rekkem Sport al minstens 1 maal verliezen, moeten VK Avelgem en SC Oostrozebeke minstens 1 maal gelijkspelen en moeten ze hun doelsaldo nog serieus opkrikken. Zelfs de Koning van Katoren zou hier geen stuiver voor geven.

 

Kom SV Ingelmunster aanstaande zondag steunen op weg naar de periodetitel: zondag 27/10 om 15u SV Ingelmunster - Jong Helkijn

 

 

Lees ook de Keek op de Reeks van vorige week

 

Lees ook: