banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 16 speeldagen

de Keek op de Reeks na 16 speeldagen

17/12/2019

Leider SV Ingelmunster won met een magere 1-0 van FC Kuurne, naaste achtervolger SC Oostrozebeke won met 5-1 van SC Wielsbeke B en het 3de Rekkem Sport kwam niet verder dan een gelijkspel waarmee het “haasje-over” spelen meteen ook een einde neemt. FC Marke wipt dankzij nipte winst op WS Desselgem over Rekkem Sport naar de 3de plaats in de rangschikking.

 

De Andres Escobar van de Reeks

 

De uitspraak van Johan Cruyff  “Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren” ging zaterdagavond niet op in Ingelmunster want SVI won zonder zelf te scoren en matchwinnaar Jon Vanhauwaert van FC Kuurne maakt hiermee veel kans om op het einde van het seizoen de titel “Andres Escobar van de Reeks” binnen te rijven. Alhoewel ...

 

Sandro Devos van Hulste Sport lijkt echter een stevige concurrent te worden voor deze trofee. Sandro zette zijn eigen ploeg al na 13 minuten op een 2-0 achterstand met zijn 2de owngoal van het seizoen. Gelukkig voor Sandro kon Lorenzo Christiaens een kwartier voor tijd Hulste nog op gelijk hoogte brengen in Jong Vijve (2-2).  Eigenlijk ongelooflijk want Sandro herhaalt hiermee zijn prestatie van de eerste competitiewedstrijd, eveneens tegen Jong Vijve (zie de eerste Keek op de Reeks).

 

Drie op een rij 

 

Jon Vanhauwaert van FC Kuurne was de laatste weken eigenlijk goed bezig want had als verdediger de voorbije 2 weken ook al gescoord. Niet getreurd Jon, dankzij het vertrouwen van trainer Xavier Demuynck scoorde verdediger Philip Van Haverbeke van Wikings Kortrijk na zijn owngoal op de 14de speeldag, dit weekend ook voor de 3de week op een rij en brengt zijn doelsaldo net als dat van jou op +1. Als het van mij afhangt sta je op 5 januari gewoon aan de aftrap.

 

De Langste Reeks

 

Als verdediger 3 weken op een rij scoren is straf maar Laurens Bonte van SC Oostrozebeke is de strafste verdediger als het op scoren aankomt. Laurens scoorde al eens 4 wedstrijden op rij (en zonder owngoal) en staat hiermee samen met Hulste-spits Rachid Farih op een gedeelde 2de plaats in de Langste Reeks na, de voorlopig ongenaakbare, Hannes Van Wynsberghe van WS Bellegem die 8 weken op een rij kon scoren.

 

Orakel

 

Voor de 2de week op rij volgt Davy Vercruysse (trainer van FC Marke) onze suggestie en startte tegen WS Desselgem met zowel Brice Ngah Noah, Angelo Delcroix als Josh Moenens in de basis (zie Keek op de Reeks na 15 speeldagen). De juiste keuze trouwens want Brice Ngah Noah legde in de 73ste minuut, met de beslissende 3-2, de eindcijfers vast. Volgende wedstrijd zal echter zonder de geel geschorste Josh Moenens zijn.

 

Kaartenlast

 

Steeds meer ploegen krijgen trouwens last van de schorsingen en voor 11 spelers zal de winterstop een weekje langer duren. Zo zal FC Marke, nochtans één van de sportiefste teams, in de topper tegen Rekkem Sport op 5 januari naast Josh Moenens ook Gedy Yousef en Galib El Mouhaddab moeten missen. Hun opponent zal het, om dezelfde reden, zonder Micha Van Den Bogaerde en Aurelien Carlier moeten stellen.

 

Supersubs, een uitstervend ras

 

Supersubs zijn als dusdanig immers geen lang voetballeven beschoren want als invallers (blijven) scoren komen ze in de basis en ... .  Twee van de 4 supersubs van vorige week stonden op de 16de speeldag aan de aftrap en scoorden niet. Obi Lein van Racing Waregem daarentegen mocht opnieuw op de bank plaatsnemen maar scoorde voor de 2de week op rij na een invalbeurt. Racing Waregem-trainer Jery Gardyn staat voor de komende wedstrijd tegen SV Ingelmunster m.a.w. voor een verschroeiende keuze.

 

Ontgoocheld

 

SV Anzegem 2 - Racing Waregem 5 / Wikings Kortrijk 3 – WS Bellegem 6

 

De ontgoocheling was van me af te lezen toen ik de “match facts” van beide wedstrijden doornam en geen hattrick te bespeuren was. Des te meer toen ik vaststelde dat WS Bellegem-trainer Frédéric Cardon in de 79ste minuut Stan Driessens die na 32 minuten al 2 keer had gescoord naar de kant haalde.  De  "ei zo na killer van SV Ingelmunster" had jandorie nog 1.260 seconden de tijd om zich te vereeuwigen in de rubriek “Voor een hattrick moet je bij Wikings Kortrijk zijn”!

 

Drilon Musliu van SC Oostrozebeke zorgde voor de 15de hattrick van het seizoen, de 2de trouwens tegen SC Wielsbeke.

 

 

 

 

Zin in een plezante avond vol historische en ludieke voetbalvragen?
Schrijf u snel in voor de unieke Ingelmunsterse voetbalkwis op 17 januari 2020

 

 

Lees ook: