‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 19 speeldagen

22/01/2020

De 19de speeldag kon, op basis van haar programma, wel voor wat verschuivingen zorgen m.b.t. de titelstrijd (zie voorbeschouwing) maar SC Oostrozebeke nam zaterdagavond al de moeilijke klip tegen Racing Waregem B (2-3). Zondag sleepte Hulste Sportief in extremis nog een gelijkspel uit de brand tegen het 2de gerangschikte Rekkem Sport, FC Marke kon opnieuw winnen en pakt bij winst volgende week tegen SC Wielsbeke de 2de periodetitel, en SV Ingelmunster bracht 3 punten huiswaarts vanuit Desselgem.

Bij de les

Met 17 doelpunten in 3 wedstrijden waren de doelpuntenmakers zaterdagavond bij de les en zou het record van de 5de en 16de speeldag (39 doelpunten) aan dit gemiddelde (5,6) ruim overschreden worden. Zondag werd er in de resterende 5 wedstrijden echter slechts één keer meer gescoord dan in de 3 wedstrijden op zaterdag en strandden we uiteindelijk op een mooi gemiddelde van +4 doelpunten per wedstrijd.

Bij de pinken

Bij Racing Waregem waren ze minder bij de pinken want na 2’ zette Hannes Goemaere SC Oostrozebeke al op voorsprong.  Meteen het 4de snelste doelpunt dit seizoen en hiermee doet Hannes Goemaere dit zelfs nog 1 minuut sneller dan op 7 september ll. (Oostrozebeke – Avelgem). Onze waarschuwing van 15 oktober sturen we meteen bij naar “Wees meteen wakker tegen Oostrozebeke”. Ook bij Rekkem Sport liepen ze meteen achter de feiten aan nadat Rachid Farih van Hulste Sportief al in de 3de minuut de score opende.

Bij ons pietje?

Door de afwezigheid van de door de voetbalbond aangestelde scheidsrechter moest in Racing Waregem - SC Oostrozebeke de voorzitter van Oostrozebeke, Jean-Marie Bonte, het fluitje ter hand nemen (zie Krant van West-Vlaanderen). Voortreffelijke leiding trouwens al verwisselde hij bij het 2de doelpunt van zijn club de namen van zijn eigen poulains Hannes Goemaere en Kilian Vanhouteghem (cfr. pleidooi voor de SAR). Deze laatste liep daarenboven nog tegen een 6de gele kaart aan waardoor hij de volgende wedstrijd mist. Of moeten we schrijven: waardoor hij de topper tegen SV Ingelmunster niet mist.

Bij de vleet

Doelpunten bij de vleet in de wedstrijd SC Wielsbeke – Jong Helkijn (4-4). Gezien de aangeduide scheidsrechter ook hier niet opdaagde vindt u de details niet op www.rbfa.be.  Daarom hier de “match facts”, met dank aan Wielsbeke-trainer en SAR van dienst Pol Tack:

Doelpunten: 7’ Emile Arslyder (1-0), 10’ Simon Vandendorpe (1-1), 22’ Lennert Deschrijver (2-1), 31’ Guillaume Van Nieuwenhuyze (2-2), 53’ Badreddine Ouazat (2-3), 61’ Emile Arslyder (3-3), 70’ Badreddine Ouazat (3-4), 71’ Lennert Deschrijver (4-4)

Gele kaarten: SC Wielsbeke: Emiel Scherpereel (68’); Jong Helkijn: Aaron Deldaele (28’) &  Elliot Hinnekens (33’)

Loepzuivere hattrick

Ondanks dat 4 spelers (Hannes Goemaere, Emile Arslyder, Lennert Deschrijver & Badreddine Ouazat) op zaterdag 2 maal konden scoren bleven we op onze honger zitten m.b.t. de, voor de Keek op de Reeks, “o zo belangrijke” hattrick. Negen minuten voor het einde verloste Alessandro Buyse van SV Ingelmunster ons van die haast ondraaglijke kwelling met een loepzuivere hattrick tegen, weliswaar WS Desselgem.  Alessandro Buyse, die tot zaterdag met evenveel gele kaarten als doelpunten stond, verdubbelt hiermee dus zijn aantal doelpunten.

13 minuten voetbalplezier?

Ook Edward Deprez van Hulste Sportief mocht een kwelling ervaren. Edward schrijft voorlopig geschiedenis met de korste invalbeurt: invallen in minuut 66, geel in minuut 75 en vervangen in minuut 79. Ook benieuwd naar het relaas achter dit opmerkelijke feit?

Nog meer nare ervaringen

Deze week gaat Jean-Pierre Denutte van Wikings Kortrijk met de titel “Andres Escobar van de Reeks” lopen. Bij een 2-0 stand stak hij FC Kuurne nog een handje toe met de 3-0 maar deze keer kon Wikings-trainer Xavier Demuynck er blijkbaar niet mee lachen want 4 minuten later mocht Jean-Pierre Denutte naar de kant. Wikings Kortrijk bedreigt hiermee (naast het aantal gele kaarten) ook stilaan Hulste Sportief m.b.t. het aantal owngoals (3 versus 4)

Tumultueus einde?

Vice-leider Rekkem Sport stond vlak voor affluiten nog 1-2 voor tegen Hulste Sportief maar toen Viktor De Smyter Hulste alsnog langszij bracht, gaan we, afgaande op de rode kaart voor Rekkem-trainer Jan Lafaut, er van uit dat er wat tumult moet geweest zijn.

Supersubs

Enkel voormalig supersub Loïc Florence Hoste van Rekkem Sport mocht invallen maar scoorde niet. Gelukkig konden we de rentrée (na schorsing) vieren van Sergej Toprek van FC Kuurne. Sergej scoorde binnen de 5 minuten na invallen tegen Wikings Kortrijk. Ook Mohammed Badaoui Yamani van OG Stasegem voegen we toe aan het lijstje supersubs. Mohammed scoorde 12’ na invallen tegen SV Anzegem.

Opmerkelijk debuut

De 19-jarige Gaultier Bekaert van Jong Vijve moet heel wat in zijn mars hebben. Gaultier debuteerde op de 14de speeldag (1 december ll.) tegen FC Marke meteen met een doelpunt en scoorde ondertussen reeds 5 maal in de 6 wedstrijden. Zaterdag scoorde hij voor de 4de week op rij en is hiermee nog maar de 4de speler die hier dit seizoen in slaagt (zie De Langste Reeks)