‹ Terug naar nieuwsberichten

Keek op de Reeks na 22 speeldagen (bis)

07/03/2020

In deze speciale editie van de Keek op de Reeks breien we een vervolg aan de onafgewerkte 22ste speeldag. De toen afgelaste wedstrijden ten gevolge van storm Ciara werden het voorbije week-end probleemloos afgewerkt. Nadat we eerder al aangaven op koers te zitten voor een nieuw doelpuntenrecord werd er nog een schepje bovenop gedaan met 44 goals of gemiddelde 5,5 per wedstrijd. Ondanks de vele doelpunten en hoge scores blijft SC Wielsbeke – Rekkem Sport voorlopig de Pandoering van de Reeks.

Leider SV Ingelmunster kwam niet (meer) in actie en aldus konden de dichtste achtervolgers bij winst 3 punten naderbij komen waar zowel Rekkem Sport als FC Marke in slaagden. En met het onderliggende duel SV Ingelmunster – FC Marke op de 25ste speeldag (maar komend week-end!) op het programma zou FC Marke er zo maar nog eens 3 punten van af kunnen pitsen.

Halve speeldag, dubbele hattrick

Jordy Soetens van WS Desselgem scoorde 3x tegen WS Bellegem en zorgde voor de 22ste hattrick dit seizoen en bovendien de eerste hattrick bij WS Desselgem. Nu zijn er nog slechts 4 ploegen die dit seizoen er niet in slaagden een hattrick te scoren: vice-leider Racing Waregem B, FC Kuurne, Jong Vijve en OG Stasegem.

En ook al scoorde Preben Toye van Rekkem Sport zondag ll. 3 keer tegen VK Avelgem en was zijn vorige hattrick geleden van 1 februari 2020 dan toch kunnen we stellen dat Preben er in slaagde 2 speeldagen op rij een hattrick te scoren!!! Bovendien vervoegt hij het selecte clubje van spelers die 2 hattricks scoorden (Sybren Rutten, Pieter-Jan De Backere en Angelo Courtens).

Van kwaad naar erger

WS Bellegem kwam thuis vlot 2-0 voor tegen WS Desselgem maar dat was zonder de bovenvermelde Jordy Soetens gerekend. Toen deze in de 60ste minuut zijn ploeg WS Desselgem op gelijke hoogte bracht (2-2) moet Bellegem-trainer Frédéric Carton een lumineus plan gehad hebben bij zijn beslissing om in minuut 63 een dubbele vervanging te doen (cfr. de gouden wissels van Pol). Dat niet al je plannen bewaarheid worden mocht hij aan de lijve ondervinden want WS Bellegem slikte daaropvolgend om de 6 minuten 15 seconden een tegendoelpunten en verloor uiteindelijk nog met 2-6.

Supersub van Reeks

Hoewel ze bij zowel Rekkem Sport (met Stone Niyrenda) en bij FC Marke (met Brice Ngah Noah) blijven inzetten op de titel Supersub van Reeks kwamen deze ondertussen gereputeerde supersubs niet tot scoren. Voor de derde keer dit seizoen komt geen enkele invaller tot scoren.

“wees meteen wakker …” gaat viraal

Dat het virus “wees meteen wakker in/tegen Oostrozebeke” zich nu snel verspreid staat nu als een paal boven water. Vorige week werd het al vastgesteld in Wielsbeke toen zij al na 3 minuten konden scoren, de voorbije speeldag in Sint-Eloois-Vijve. Jurrien Beeuwsaert van Jong Vijve zette de bezoekers uit Anzegem al na 3 minuten op achterstand.

Bij het bestuur in SC Oostrozebeke moeten ze de voorbije week ook meteen wakker geweest zijn toen de spelers weigerden te trainen nadat de overeenkomst met trainer Eric Verstraete niet wensten te verlengen.

Ook tumult in Sint-Eloois-Vijve?

Of het aan het vroege doelpunt van Jurrien Beeuwsaert te wijten is, is ons onbekend maar het staat wel vast dat er om 16u15 in de wedstrijd Jong Vijve – SV Anzegem amok moet geweest zijn. Bij Anzegem liepen trainer Peter Leneeuw en Arne Deseyn liepen tegen een rode kaart aan en de 5 minuten eerder ingevallen Wannes Vanhoutte mocht terug van het veld (geel). Arne Deseyn wordt zo de eerste speler die dit seizoen voor de 3de maal rood krijgt.