banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Reeksindeling 3de provinciale C 2020-2021

Reeksindeling 3de provinciale C 2020-2021

10/06/2020

Als je de ploegen in de afbeelding bekijkt lijkt het wel een heruitgave van het afgelopen seizoen.

 

Voorlopige reeksindeling?

 

Gisteren maakte de KBVB en het provinciaal comité West-Vlaanderen de reeksindelingen bekend voor komend voetbalseizoen 2020-2021. Het betreft een voorstel waartegen clubs nog bezwaar kunnen indienen tegen 14 juni aanstaande. En daarnaast is er nog de klacht van 16 provinciale clubs (waaronder de West-Vlaamse clubs Olympic Ledegem, Wevelgem City en Vlamertinge) die de wijze waarop de eindstanden na stopzetting van de voetbalcompetities op 12 maart ll. (n.a.v. het coronavirus) zijn bepaald, aanvechten. En ondanks dat Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) hen in het ongelijk stelde, geven ze niet op en dienden klacht in bij de Belgische Mededingingsautoriteit.

 

Bijzondere tijden?

 

De “sportieve” “promovendi” waren volgens het bondsreglement de kampioen (lees “Wie kampioen speelt, promoveert behalve ...”) en de winnaar van de eindronde (lees “Wie mag deelnemen aan de eindronde?”). Ons eigen SV Ingelmunster stond na 25 speeldagen los op kop (zie eindstand 4de provinciale C) en SC Oostrozebeke wipte net op die 25ste speeldag (wat achteraf de laatste speeldag van de competitie zou blijken) over Racing Waregem B en FC Marke heen.

 

Het verdriet bij Racing Waregem B en FC Marke zal ondertussen al lang vergeten zijn want ook zij promoveren alsnog naar 3de provinciale naar aanleiding van de promotie SV Anzegem A naar 3de Amateur, de vrijwillige stap terug van Wingene en Gistel naar 4de provinciale, opdoeken van SV Nieuwpoort, … “bijzondere tijden”.

 

Ingelmunsterse voetbalderby?

 

"SV Ingelmunster A" kent dus haar tegenstanders voor komend seizoen en het beloofd een mooie reeks te worden met heel wat aantrekkelijke derby’s.

 

Voor het eerst in de prille geschiedenis van SV Ingelmunster mag het dit seizoen spelen tegen KFC Mandel United of officieel FC MU Izegem-Ingelmunster. Het moet minstens van 1961 geleden zijn dat er nog een “Ingelmunsterse voetbalderby” in competitie werd afgewerkt.

 

Ook wordt het opnieuw uitkijken naar de derby tegen SC Oostrozebeke en deze tegen onze andere buren uit Lendelede. De derby met VV Emelgem-Kachtem staat nog niet op het menu daar zij alsnog promoveerden naar aanleiding van … zie “bijzondere tijden”.

 

3de provinciale C ziet er volgend jaar dus vermoedelijk zo uit