banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Wie kampioen speelt, promoveert behalve ...

Wie kampioen speelt, promoveert behalve ...

05/11/2019

Na het behalen van de eerste periodetitel, die recht heeft op deelname aan de promotie-eindronde, zet SV Ingelmunster alvast een belangrijke stap naar een eventuele promotie naar 3de provinciale. Met enerzijds de nodige voorzichtigheid maar anderzijds een gezonde portie ambitie, leek het ons nuttig om jullie te informeren over het KBVB-reglement inzake promotie. We doorworstelden voor jullie het lijvige reglement.

 

Het kampioenschap in eerste, tweede, derde en vierde provinciale wordt ingedeeld in 3 periodes van elk 10 wedstrijden (zie de Keek op de Reeks voor het reglement inzake de periodetitel).   

 

Wie kampioen speelt, promoveert (behalve specifieke uitzonderingen)

 

M.b.t. het kampioenschap zijn de regels vanaf dit seizoen (2019-2020) aangepast, nl. bij éénzelfde aantal punten, aantal overwinningen, het doelsaldo en het aantal gemaakte doelpunten geldt vanaf het seizoen 2019-2020, in volgorde, het aantal overwinningen buitenshuis, het doelsaldo op verplaatsing en het aantal doelpunten op verplaatsing. Aldus wordt de lijst van parameters de volgende (in die volgorde):

  • aantal behaalde punten
  • aantal overwinningen
  • doelsaldo
  • aantal gemaakte doelpunten
  • aantal overwinningen buitenshuis
  • doelsaldo op verplaatsing
  • aantal doelpunten op verplaatsing (= nieuw)
  • de uitslag van een testwedstrijd met eventueel verlengingen en strafschoppen

 

Indien het tot een testwedstrijd zou komen dan gelden volgende belangrijke reglementen m.b.t. de B-ploegen die deelnemen aan de testwedstrijd:

  • op het wedstrijdblad van de B-ploeg mogen er maximum 3 spelers staan die in de laatste 2 wedstrijden van de A-ploeg op de feuille stonden.
  • en mag geen enkele speler staan die in meer 50% van de gespeelde wedstrijden van de A-ploeg aan de aftrap stond.

Bovenstaande regels kunnen in 4de provinciale C dus van toepassing zijn op VK Avelgem B, Racing Waregem B, SV Anzegem B en SC Wielsbeke B.

 

Een heel speciale situatie zou zich kunnen voordoen wanneer VK Avelgem B kampioen zou spelen en bijgevolg zou stijgen naar 3de provinciale! Wanneer ook hun A-ploeg het volgende seizoen in dezelfde reeks zou uitkomen (m.a.w. dit seizoen zou degraderen uit 2de provinciale) dan promoveert niet VK Avelgem B maar de 2de uit het eindklassement.

 

Wie zelf het volledige bondsreglement wil nalezen, kan dit hier vinden.
In een volgend artikel gaan we dieper in op de eindronde voor promotie.

 

P.S. We ontleenden de afbeelding aan de verkoper van het Bondsreglement van 2008/2009 die aangeboden wordt op 2dehands.be. Omdat we ons kunnen inbeelden dat de interesse niet groot is, gunnen we bij deze de verkoper met veel plezier extra publiciteit voor zijn aanbod.