banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Wordt de voetbalcompetitie nog heropgestart?

Wordt de voetbalcompetitie nog heropgestart?

12/01/2021

Welke beslissing neemt Voetbal Vlaanderen vandaag?  

 

Hoe dichterbij de geplande heropstart van de voetbalcompetities komt, hoe meer we er bij SV Ingelmunster naar uitkijken. Ook afscheidnemend hoofdtrainer Rony Goemaere gelooft nog in de promotie (zie "Hoe kijk je tegen het verdere verloop van de huidige competitie aan?). 

 

Vanaf 15 januari zouden de groepstrainingen in principe terug mogen doorgaan zodat alle spelers zich minstens één maand kunnen voorbereiden op de eerstvolgende competitiewedstrijd op 13 februari.

 

Daar 15 januari nu wel heel dichtbij is en vanuit de overheid nog geen informatie is verstrekt, zit de crisiscel van Voetbal Vlaanderen vandaag (12 januari 2021) samen om belangrijke beslissingen te nemen i.v.m. de voetbalcompetities. De recente heropflakkering van de corona-besmettingen na de kerstvakanties zijn alvast geen goed teken. 

 

Daarnaast is de heropening van de horeca wellicht ook bepalend voor het al dan niet opstarten van de competities. Dat heropstarten met een verplichte sluiting van de voetbalkantines voor alle amateurclubs een financiële ramp is, kan de beslissing van Voetbal Vlaanderen mogelijks beïnvloeden.

 

Gezien de nieuwe wedstrijdkalender nog een klein beetje ruimte biedt om te schuiven, behoort nieuw uitstel met 1 maand ook nog tot de mogelijkheden.

 

BESLISSING OMTRENT VERDERE VERLOOP AMATEURVOETBAL UITGESTELD NAAR 25 JANUARI

Vandaag (12/01/2021) kwam de Crisiscel van de KBVB samen om het verdere verloop van amateurvoetbal te bespreken. De beslissing wordt uitgesteld tot na het volgende Overlegcomité van 22 januari.

De Crisiscel van de KBVB is vandaag samengekomen en stelt vast dat de geplande heropstart midden februari 2021 van de amateurcompetities gelet op de huidige omstandigheden en evolutie van de pandemie in het gedrang komt.

Indien de sanitaire situatie op korte termijn niet verbetert, is de kans erg groot dat er wordt afgestevend op een blanco seizoen in het amateurvoetbal. De KBVB volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomité in dit verband op de voet. 

De crisiscel van de KBVB komt op 25 januari 2021 opnieuw samen.

 - - -

Volgt SV Ingelmunster op Facebook en op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws