banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Rony Goemaere neemt afscheid als T1

Rony Goemaere neemt afscheid als T1

20/12/2020

Op het einde van het huidige voetbalseizoen neemt Rony Goemaere afscheid als hoofdtrainer van SV Ingelmunster. We vroegen dan ook naar het hoe, waarom, … en nog veel meer

 

 1. Waarom hou je er mee op?


  Ik word straks 67 jaar en vind dat de tijd gekomen is om ruimte te maken voor nieuwe en jongere mensen. Ik hou nog steeds enorm van het spelletje maar vooral de verplichtingen die de leiding over een eerste elftal bij een ambitieuze club als SV Ingelmunster met zich meebrengen hoeven op mijn leeftijd niet langer. Ik kijk m.a.w. uit naar de vrije invulling van mijn vrije tijd.

 2. Hoe kijk je tegen het verdere verloop van de huidige competitie aan?


  Als de competitie hervat wordt en gaan we er volledig voor gaan want alles is nog haalbaar. We verloren wel al 2 wedstrijden (thuis tegen SC Oostrozebeke en uit bij leider Dosko Beveren) maar wie deze matchen heeft gezien weet dat we op basis van het spel minstens 4 op 6 moeten halen. Zelfs met deze 2 verlieswedstrijden staan we op slechts 1 punt van de 2de plaats (die recht heeft op promotie).


  Daarenboven recupereren we ons aanvallend geweld met topschutter Pieter-Jan Debackere en Desley Seys en kunnen we op ons sterkst de competitie hervatten.


  Al blijft het natuurlijk de vraag of heropstarten in februari zal kunnen gezien Voetbal Vlaanderen eerst vanaf half januari de trainingen mogelijk wil maken zodat de spelers conditioneel in orde zijn om wedstrijden met inzet af te werken. Bovendien is het volgens mij voor de clubs enkel financieel haalbaar als dit ook met publiek kan. Laat ons bidden dat de corona-cijfers de goede kant uit gaan. Ik hoop nu op een afscheid na een halve competitie en stiekem om mijn laatste seizoen af te sluiten met een promotie.


 3. Wat zal je m.b.t. de heropstart van SVI het meeste bijblijven?


  (zonder aarzelen) Het enthousiasme rond de nieuwe club! De “drive” bij het bestuur, de spelers, de medewerkers, … de club die het veld terug tot in de puntjes verzorgt en het gemeentelijk voetbalstadion (dat toch een beetje in verval was) terug heeft opgeknapt. Ook de bevolking is laaiend enthousiast en ik word er vaak over aangesproken.


 4. Wat zou je de nieuwe trainer van SV Ingelmunster vooral willen meegeven?


  In Ingelmunster willen ze goed voetbal zien alsook goede resultaten. Geen sinecure dus. En hij voegde er nog aan toe: liefst een Ingelmunsternaar.


 5. Wat volgt er na nu?


  Er heerst een goede verstandhouding met het bestuur en ik neem dan ook geen afscheid van de club. Ik zal mij verder blijven inzetten voor de club maar zonder wekelijkse verplichtingen. Zo werkt de club aan een gedegen opleidingstraject voor de eigen jeugd waarin ik mijn rol wil vervullen. Wil het eerste elftal van SV Ingelmunster ook in de toekomst met vooral lokale jongens spelen dan zullen die vanuit de eigen jeugd moeten doorstromen.

 

 

Afscheidnemend hoofdtrainer Rony Goemaere is de voorbije decennia vaak in beeld geweest bij (K)SV Ingelmunster:Rony Goemaere speelde tot aan zijn 15 bij de jeugd van FC Lendelede alvorens getransfereerd te worden naar SV Waregem. Toen hij op z’n 18de afstudeerde aan de sportschool VILO te Meulebeke wou toenmalig Essevee-trainer Hans Kroon hem een profcontract van 2 jaar aanbieden maar op een internationaal tornooi voor -21 blesseerde Rony zich in de wedstrijd tegen AS Monaco.

 

Dit zorgde er mee voor dat Rony zijn studies hervatte wat niet naar de zin was van SV Waregem en hij op de transferlijst werd gezet. Hij werd binnengehaald door SV Roeselare (3de klasse), verkaste vervolgens naar Oostnieuwkerke om één jaar later een 1ste keer in Ingelmunster terecht te komen. Ondertussen afgestudeerd als regent L.O. ging Rony aan de slag als speler-trainer bij 3de provincialer KSV Ingelmunster.

 

De eerste passage was echter geen succes. Naar eigen zeggen was de combinatie speler-trainer te vroeg in zijn loopbaan, schoof hij het trainersbestaan voor zich uit en ging voetballen bij FC Izegem (3de klasse), FC Kuurne (2de provinciale) en voor een 2de korte passage (1 seizoen) bij KSV Ingelmunster.

 

Via (opnieuw) FC Kuurne en FC Wakken, waar hij telkens terug als speler-trainer fungeerde, verzeilde Rony voor een 3de keer (goede keer) bij KSV Ingelmunster (2de prov.). Als hoofdtrainer loodste hij KSVI via de kampioenstitel naar 1ste provinciale maar werd halfweg het seizoen daarop ontslagen.

 

Rony bleef actief als hoofdtrainer bij o.a. SK Zwevezele en FC Izegem om vervolgens een 4de maal bij KSV Ingelmunster aan de slag te gaan. Tijdens de opmars van KSVI naar 2de klasse bleef hij er jaren assistent van o.a. T1’s Rik Vandevelde, Henk Houwaart en Hein Van Haezebrouck.

 

Toen hij in 2018 vernam dat in Ingelmunster, na de fusie van OMS Ingelmunster met FC Izegem tot Mandel United, een nieuwe voetbalploeg zou worden opgericht liet hij de initiatiefnemers meteen weten dat hij bereid was te helpen … waarop niet getwijfeld werd en hij aangesteld werd als hoofdtrainer van het kersverse SV Ingelmunster. Zijn laatste passage leidde voorlopig alvast tot een eerste kampioenstitel in 4de provinciale met maar liefst 10 punten voorsprong en wie weet …