banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

SV Ingelmunster versterkt aanval met Kristof Dupont

SV Ingelmunster versterkt aanval met Kristof Dupont

24/04/2020

Met de 40-jarige Kristof Dupont kan SV Ingelmunster zijn zevende transfer aankondigen. Hij woont in Bavikhove en gaat werken voor Pole Position car detailing. Daar zet hij exclusieve wagen weer volledig in orde. Normaal moest het voorbije seizoen zijn laatste zijn maar door het telefoontje van Ingelmunster en de ambities besloot hij er nog een jaartje bij te doen. “Blijkbaar gaat de liefde voor de sport niet over. Ik kijk er wel naar uit.”, vertelt hij.

 

Onze sportjournaliste Margit Ghillemyn schotelde Kristof enkele vragen voor:

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

 

Mijn jeugdopleiding kreeg ik bij KSV Waregem (voor de fusie Zulte-Waregem). Toen ik 17 jaar was maakte ik mijn debuut in 2e nationale bij KSV Waregem. Ik heb ook nog bij Meulebeke, White Star Lauwe en Racing Waregem gespeeld. Ook speelde ik een aantal jaar bij KFC Vigor Wuitens Hamme. Verder speelde ik nog voor Avelgem, Otegem en Wielsbeke. Vorig seizoen was ik speler van Ingooigem.

 

Zijn er opmerkelijke sportieve prestaties of resultaten, hetzij als ploeg of persoonlijk, die je geleverd hebt?

 

Mijn debuut als 17-jarige in tweede klasse is toch iets dat blijft hangen. Met Racing Waregem promoveerde ik naar tweede klasse via de eindronde. Dat zijn mijn hoogtepunten die mij bijgebleven zijn. Ik was altijd heel competitief en heb ook nog getennist en gebadmintond.

 

Wat is je favoriete positie op het veld? 

 

In mijn jonge jaren was ik flankspeler, maar sinds nationaal voetbal heb ik altijd in de spits gespeeld, op de negen. Mijn favoriet is diep in de spits.

 

Welke zijn de beweegredenen om volgend seizoen bij SV Ingelmunster te komen spelen?

 

Ik heb vaker op hun veld gespeeld en de accommodatie nodigt enorm uit. Als voetballer is het altijd aangenaam om in een groot, leuk stadion te spelen met een zeer mooi veld. Ik ken ook de historie van Ingelmunster min of meer. De sportieve ambities spreken mij enorm aan, stel dat het nu wel mijn laatste jaar zou zijn, dan zou het natuurlijk mooi zijn als we dat met een titel kunnen afsluiten. Promoveren is voor een voetballer één van de leukste dingen. Ik kom dus voor het stadion en voor de ambities.

 

Omschrijf je sportieve ambitie voor volgend seizoen. 

 

Ik hoop op een blessurevrij seizoen met een goeie bende. Sportief met heel de club, met de ploeg, de supporters, physicals, sponsors en bestuursleden lijkt dat ook te passen en dat is iets waar ik ook naartoe wil.

 

Heb je nog andere hobby’s buiten voetbal?

 

Mijn hobby is een beetje uit de hand gelopen naar een bijberoep. Ik zet auto’s volledig tot in de details in orde.

 

Is er iets dat je gerealiseerd hebt waarop je trots bent dat je wil vertellen?

 

Ik heb gerealiseerd dat ik van mijn 17 jaar tot nu gevoetbald heb en ik ben nu met iets begonnen dat goed loopt qua bijberoep. Dat zal een hoofdberoep worden omdat ik een contract kreeg bij een firma die dat doet. Dat zijn realisaties waar ik wel trots op ben. En dan het leven, vrouw en kinderen en een huis is ook iets waar ik trots op ben.

 

Een transfer gemist? U vindt de links naar de aankondigingen hieronder