banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Wie wordt nu de nieuwe hoofdtrainer van SV Ingelmunster?

Wie wordt nu de nieuwe hoofdtrainer van SV Ingelmunster?

24/12/2020

Na het aangekondigde afscheid van Rony Goemaere moest onze club dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe T1. Zoals Rony een kleine week geleden al vermeldde predikt het bestuur van SV Ingelmunster, naast een uitgesproken ambitie, aanvallend en attractief voetbal wat wel wat druk legt bij de sportieve leiding.

 

Na zijn aanstelling in AA Gent zat een terugkeer van Hein Vanhaezebrouck er alvast niet meer in en Johan Boskamp raakt ook deze keer niet tijdig terug uit Spanje maar met de aanstelling van Joost Malfait verwelkomt de club ook geen onbekende. Malfait was eerder maar liefst 11 seizoenen (met slechts één korte onderbreking) aan de slag als hoofdtrainer bij OMS Ingelmunster en zette er puike resultaten neer.

 

Met Malfait kiest SV Ingelmunster niet alleen voor ervaring maar haalt het iemand in huis met een echte winnaarsmentaliteit die de spelersgroep scherp moet houden.

 

Waarom terug naar Ingelmunster?

 

Joost Malfait: “Ik beleefde er eerder al een prachtige tijd en bij het prille SV Ingelmunster is er duidelijk opnieuw het enthousiasme die ik destijds ook bij OMS Ingelmunster terugvond. Ik hou van clubs met echte ambities waar je terug iets kan opbouwen, de eigen jeugd kansen kan bieden en resultaten kunt neerzetten.”

 

Met welke ambities kom je naar SV Ingelmunster?

 

Joost Malfait: “Ik ga het niet onder stoelen of banken steken maar ik wil prijzen pakken. Mocht SV Ingelmunster dit jaar niet promoveren dan ambieer ik volgend seizoen de titel. Is dit wel nog het geval dan is top 5 in 2de provinciale de doelstelling en het uiteindelijke doel is 1ste provinciale.

 

Ik heb ondertussen de spelersgroep doorgenomen en ik ben ervan overtuigd dat we vanuit onze eigen kwaliteiten moeten kunnen spelen. Het opzet is aanvallend voetbal, waar mogelijk dominant d.m.v. hoge pressing zodat we ons spel kunnen opdringen.

 

De voetbalminnende Ingelmunsternaar zal het graag lezen …

 

Joost Malfait: “Ingelmunster heeft een hele grote schare fans en met attractief voetbal willen we de toeschouwers vermaken zodat zo veel mogelijk mensen naar de wedstrijden komen.

 

Krijgt de jeugd kansen?

 

Joost Malfait: ”Wie terugkijkt weet dat ik als trainer de voorbije 20 jaar al heel wat jonge gasten naar een eerste elftal hebt geloodst waaronder bvb. huidig aanvoerder Daan Debeuf. Jongens met kwaliteiten en de goede ingesteldheid moeten de kans krijgen zich te ontplooien. Samen met het bestuur ben ik ervan overtuigd dat een provinciale voetbalclub als SV Ingelmunster moet kunnen putten uit de eigen jeugd waarvan het B-elftal in 4de provinciale alvast een eerste initiatief is.

 

- - - - - - - - - - 

 

De sportieve cel van SV Ingelmunster wenst de andere, overigens sterke, kandidaat-trainers waarmee we uitvoerige gesprekken hadden, te bedanken voor hun interesse en wenst hen alle succes toe in hun verdere loopbaan als trainer.