banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

Voorbeschouwing derby SC Oostrozebeke - SV Ingelmunster

Voorbeschouwing derby SC Oostrozebeke - SV Ingelmunster

04/10/2019

Morgen (zaterdag 5/10) om 18u speelt SV Ingelmunster uit in Oostrozebeke, de topper van de 6de speeldag in 4de provinciale C

Tijdens het "Oostrozebeke Kermis"-weekend kijkt de plaatselijke voetbalploeg SC Oostrozebeke (kortweg SCOR) uit naar de komst van de buren uit Ingelmunster. Het is immers 11 seizoenen geleden dat deze derby nog eens gespeeld werd op competitieniveau (n.v.d.r. 2de provinciale Seizoen 2008-2009)! 

 

In het vooruitzicht van de wedstrijd spraken we met SCOR voorzitter Jean-Marie Bonte en trainer Eric Verstraete. Jean-Marie Bonte:"Uiteraard zijn we blij met de komst van SV Ingelmunster. Dit zijn de wedstrijden die voor de clubkas belangrijk zijn hé. Bij thuiswedstrijden hebben we een behoorlijke opkomst, 't is bovendien het kermisweekend en 't schijnt dat er ook nogal wat volk van Ingelmunster zal komen (cfr. "SV Ingelmunster met Triporteur naar Oostrozebeke"). We hebben alvast de nodige voorzieningen getroffen en zullen 2 biertenten opstellen zodat de fans snel hun dorst kunnen lessen.

 

SCOR Trainer Eric Verstraete: "En of we uitkijken!!! Ik kan toch moeilijk beweren van niet. Ik heb zelf vele jaren bij het Ingelmunsterse eerste elftal gespeeld en o.a. er huidig T1 Rony Goemaere als trainer gehad. 't Is trouwens deels mede door Rony Goemaere dat ik in het trainerswereldje terecht gekomen ben." Wat verwacht je van de wedstrijd? Eric Verstraete: "Alle ingrediënten voor een topwedstrijd zijn aanwezig: mijn jongens staan op scherp, ik verwacht hetzelfde van Ingelmunster en er wordt gespeeld voor de leidersplaats in de rangschikking." en knipogend voegde hij er nog aan toe: "Bovendien gaan wij zeker scoren!" (n.v.d.r. SC Oostrozebeke scoorde tot nu toe een gemiddelde van 3,4 goals per wedstrijd). Toen we hem vroegen naar zijn pronostiek volgde pijlsnel "3-3". Je hebt er dus wel degelijk vertrouwen in? Eric Verstraete: "Inderdaad, het loopt dit seizoen lekker en we staan op een verdiende 3de plaats. Het belangrijkste verschil is dat wij een jongere ploeg hebben en Ingelmunster wat meer ervaring in huis heeft." (n.v.d.r.  SVI-spelers Glenn Vanhollebeke, Simon Vanthuyne en Olivier Naert speelden nog mee in de vorige derby in 2008).

 

En hoe kijkt het Ingelmunsterse trainersduo Rony Goemaere en Jan Verhoeyen naar de komende derby? "We hebben SC Oostrozebeke een aantal keren aan het werk gezien en het wordt een eerste grote test voor ons. We gaan de wedstrijd aanpakken zoals we dat telkens doen en verder laten we liever niet te veel in onze kaarten kijken." 

 

Gezien de voorbije matchen zou het dus zeker een doelpuntenrijke wedstrijd kunnen worden. SC Oostrozebeke vond al 17 maal de weg naar doel en SV Ingelmunster deed al 19 keer de netten trillen.

 

Uit de ziekenboeg recupereert SV Ingelmunster zeker doelman Dieter Callewaert en mogelijks ook Sofiane Belkadi. 

 

Selectie SV Ingelmunster: Thiemen Penny, Dieter Callewaert, Frederique Ollivier, Daan Debeuf, Emiel Verhulst, Jari Callens, Simon Vanthuyne, Leonardo Lavrauw, Jari Windels, Olivier Naert, Cas Deboiserie, Victor Verhaeghe, Alessandro Buyse & Pieter-Jan De Backere en een nog aan te duiden speler.

 

Lees meer over "Oostrozebeke - Ingelmunster" op Wist je dat ...

Lees ook de geschiedenis van de derby's tussen Ingelmunster en Oostrozebeke