banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

SVI stelt nieuwe greenkeeper voor

SVI stelt nieuwe greenkeeper voor

02/12/2020

Na het spijtige overlijden van greenkeeper Franky Bataille, heeft SV Ingelmunster een opvolger. Het gaat om de 38-jarige Kenneth Goessaert. In het dagelijks leven is de Harelbekenaar al terreinverzorger van KRC Harelbeke. Onze sportjournaliste Margit Ghillemyn stelde hem enkele vragen.

 

Waarom werd je greenkeeper van SV Ingelmunster?

 

Ik heb vroeger in Ingelmunster gevoetbald en ik heb veel vrienden die hier spelen. Ik had ook altijd wel gezegd dat als Franky zou stoppen ik hem wel wilde opvolgen, omdat ik gelijkenissen zie tussen Harelbeke en Ingelmunster. Ze hebben beiden een mooie accommodatie en een goed veld. Ik had daar wel interesse in en na het jammerlijke overlijden van Franky, ben ik vrij snel met het bestuur gaan samenzitten en ben ik heel tevreden te zijn aangesteld als de nieuwe greenkeeper van SV Ingelmunster.

 

Het is iets dat je echt graag doet?

 

Ja, ik werd er ook een beetje ingesmeten op mijn werk. Toen overleed een goede vriend van mij, die met mij werkte en ben ik zijn taken beginnen overnemen. Ik heb altijd gevoetbald, dus de liefde komt samen. Ik heb het geluk om van mijn hobby mijn job te kunnen maken. De terreinverzorging in Harelbeke doe ik met veel liefde en dat zal ik nu ook doen in Ingelmunster.

 

Hoe liggen de velden er momenteel bij?

 

Goed, het is een heel groot veld. Dankzij de medewerking van het bestuur werd er geïnvesteerd in materiaal zodat alles zoveel mogelijk machinaal kan. Terrein één en twee liggen zeker al goed. Ik ben veld drie en vier ook al gaan bekijken. Ik ben honderd procent overtuigd dat het een fijne ploeg is om voor te werken. Ik ben er al twee dagen geweest en het is leuk om te zien dat de velden goed onderhouden zijn. 

 

Wat doe je als greenkeeper allemaal?

 

Bijna alle werken die er zijn op een veld. Enkel het inzaaien doe ik niet. Het op korte brengen, dus als het ingezaaid is, voldoende van de lengte afdoen om het voor het eerst te maaien. Daarnaast bemest, sleep, rol en doorprik ik de velden. Ik doorzaai ze ook, dus als er kale plekken zijn, wordt er doorgezaaid bij ons. Ik doe een beetje alles dat errond komt.

 

Heb je een link met Ingelmunster?

 

Zoals ik al vertelde heb ik hier gespeeld. Ik heb mij toen heel goed geamuseerd. Ik startte in vierde bij OMS Ingelmunster en speelde er drie jaar. Ik vond het een warme club, een familieclub.

 

Heb je nog hobby’s?

 

Ik ga graag fietsen op zaterdagnamiddag. Mijn zoon voetbalt bij KV Kortrijk dus ik ga op zaterdagvoormiddag altijd naar zijn wedstrijd kijken. Als de drukke periode komt voor het maaien van de velden zal ik mij op die dag ter beschikking moeten stellen om de velden te doen. Ik ga dan een tijdje mijn hobby’s aan de kant moeten schuiven. 

 

Is er nog iets dat je de supporters wil vertellen?

 

Ik begin met veel ambitie. De samenwerking en communicatie met het bestuur zijn zeer goed. Het zal stap per stap wel allemaal in zijn plooi vallen maar ik vind het alvast bijzonder positief dat er rekening gehouden wordt met mijn mening en ervaring. Het bestuur denkt ook mee met wat de mogelijkheden zijn. Ik zal mijn best doen zodat zowel de jeugd als de eerste ploeg op een optimaal veld kunnen spelen.